A mély rubin bor a szélén elszíneződik, a pohár falán szép, sűrű koronát mutat. Érett illatában először egy kis borsosság jelentkezik, majd átveszik a terepet az erdei gyümölcsök, a szilva és az aszalt vörös áfonya. A telt kortyban puha, érett tanninokat, magas alkoholt és közepesnél kevesebb, kissé "kopott" savakat találunk; az összhatás bársonyos. Diszkrét, visszafogott íze és utóíze szegfűszeges szilvalevesre, illetve olyan aszalt szilvára emlékeztet, amelyet sokáig tároltunk a kamrában, és emiatt teljesen kiszáradt. Egy jól beérett és megérett villányi Cabernet. Szép bor, de nem biztos, hogy tud még tovább fejlődni, szerintem most kell meginni. ¤ Az agyagtálban sült őzgerinc gutori barnamártással és hercegnőburgonyával jó társa volt! 82 pont
Kóstolás időpontja: 2013.04.28. ; helye: otthon
Kategória: vörös száraz
Technológia: ?
Borászat: Jackfall Bormanufaktúra
Termőhely: Villányi borvidék, ?
Szőlőfajta: Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon
Évjárat: 2008
Alkohol: 14,5%