HTML

vinológus

Milyen a jó bor? Mit érdemes inni? A vinológus a kóstolt borok informatív leírásával és átlátható pontozással segít abban, hogy rátalálj olyan igényes borokra, amelyek megfelelnek az ízlésednek.

Állandó oldalak

Archívum

Vayi Furmint 2010

2013.04.23. 01:14 :: Varsányi Benedek

VayiFu2010_130421.jpg

Halvány arany szín, és hasonló tónusú, összetett illat: félig érett fehér húsú gyümölcsök (talán nektarin, birs), mogyoró és ásványosság. A szájban egyértelműen és végig az élénk savak a hangsúlyosak. Közepes test, ízében ásványok, nem túl érett ringló és a narancshéj kesernyéje. Sok erénye van, szép tokaji furmint, de a hűvös 2010. esztendő időjárása érződik rajta - egyébként ilyen adottságokkal egy szerencsésebb évben különlegesen szép bor lehetne! ¤ Jó társa a Vayi Dresszinggel (tokaji balzsamecet) fűszerezett, parmezánforgácsos-medvehagymás salátának.  76 pont


Kóstolás időpontja: 2013.04.21. ; helye: otthon

Kategória: fehér száraz
Technológia: n.a.
Borászat: Vayi Pincészet (Ungváry Krisztián)
Termőhely: Tokaj
Szőlőfajta: Furmint
Évjárat: 2010
Alkohol: n.a.

Szólj hozzá!

Címkék: fehér furmint 2010 Tokaj Vayi savhangsúlyos

A bejegyzés trackback címe:

https://vinologus.blog.hu/api/trackback/id/tr985242305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása