HTML

vinológus

Milyen a jó bor? Mit érdemes inni? A vinológus a kóstolt borok informatív leírásával és átlátható pontozással segít abban, hogy rátalálj olyan igényes borokra, amelyek megfelelnek az ízlésednek.

Állandó oldalak

Archívum

Vayi Noir 2011

2013.05.03. 00:46 :: Varsányi Benedek

Halvány rubin szín, mintha sűrű házi málnaszörp lenne. Illatában - ameddig hűvösebb - finom, natúran sült hús és fűszeresség, majd - ahogy jobban felmelegedett - szamóca szörp, iletve dzsem jelleg lesz az uralkodó. A közepes savak, puha tanninok és alkohol szép egyensúlyban vannak. Az íz nem hosszú, de harmonikusan illeszkedik a látványhoz és az illathoz: piros gyümölcsök - eper és meggy - lekvárja és szörpje köszön itt is vissza. Tipikus Pinot, nagyon szép. ¤ A sült marhasteakhez sem rossz, de valójában az ehhez ideálisnál gyümölcsösebb volt. Tulajdonképpen nem is kell hozzá semmi, annyira itatja magát. 86 pont


Kóstolás időpontja: 2013.05.02. ; helye: otthon

Kategória: vörös száraz
Technológia: ?
Borászat: Vayi Pincészet (dr. Ungváry Krisztián)
Termőhely: eredetmegjelölés nélküli
Szőlőfajta: Pinot Noir
Évjárat: 2011
Alkohol: 12,5%

1 komment

Címkék: vörös pinot noir egyensúly 2011 Tokaj Vayi

A bejegyzés trackback címe:

https://vinologus.blog.hu/api/trackback/id/tr85263195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz4kerto 2013.05.07. 09:32:47

Oke. Megittam, egyedul - es jo volt. Kerlekszepen szerezz nekem ebbol egy hatos dobozzal. En nem szteket ettem hozza, oszinten szolva el sem tudom kepzelni, hogy lehet ezt sztekhez inni. Ehhez kerlekszepen legfeljebb rendkivul lagy file illene, de meginkabb homar.
süti beállítások módosítása