Halvány rubin szín, mintha sűrű házi málnaszörp lenne. Illatában - ameddig hűvösebb - finom, natúran sült hús és fűszeresség, majd - ahogy jobban felmelegedett - szamóca szörp, iletve dzsem jelleg lesz az uralkodó. A közepes savak, puha tanninok és alkohol szép egyensúlyban vannak. Az íz nem hosszú, de harmonikusan illeszkedik a látványhoz és az illathoz: piros gyümölcsök - eper és meggy - lekvárja és szörpje köszön itt is vissza. Tipikus Pinot, nagyon szép. ¤ A sült marhasteakhez sem rossz, de valójában az ehhez ideálisnál gyümölcsösebb volt. Tulajdonképpen nem is kell hozzá semmi, annyira itatja magát. 86 pont
Kóstolás időpontja: 2013.05.02. ; helye: otthon
Kategória: vörös száraz
Technológia: ?
Borászat: Vayi Pincészet (dr. Ungváry Krisztián)
Termőhely: eredetmegjelölés nélküli
Szőlőfajta: Pinot Noir
Évjárat: 2011
Alkohol: 12,5%