HTML

vinológus

Milyen a jó bor? Mit érdemes inni? A vinológus a kóstolt borok informatív leírásával és átlátható pontozással segít abban, hogy rátalálj olyan igényes borokra, amelyek megfelelnek az ízlésednek.

Állandó oldalak

Archívum

Figula Sauvignon Blanc Válogatás 2011 Gella-dűlő

2013.04.24. 02:19 :: Varsányi Benedek

FigulaGellaSB2011_130310.jpg

A halvány citrom tónusú bor illatában csalán, egres és egy kis - egészséges - szúrósság mutatkozik. Friss, élénk, könnyű; ízében is visszaköszön a csalánosság, amit alma egészít ki. Érett, jellegzetes Sauvignon Blanc, amely ötvözi a borvidékre jellemző tartalmasságot és karcsúságot. Nem bonyolult, de összességében nagyon szép. 81 pont

A Nagy-Gella mészkő tetején agyagos talajon elhelyezkedő 70 éves ültetvényen főleg alacsony kordonon termett a szőlő. A bor spontán erjedéssel készült, 10 hl-es hordókban. 7g/l savat és több mint 30 g cukormentes extraktot tartalmaz. Hogy mihez igyuk? Rostlemezen sült fogas lime levélen!
− Köles András, Figula Pincészet, sommelier

Kóstolás időpontja: 2013.03.10. ; helye: VinCE Budapest, Corinthia Hotel

Kategória: fehér száraz
Technológia: nagyhordó
Borászat: Figula Pincészet
Termőhely: Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonszőlős, Gella-dűlő
Szőlőfajta: Sauvignon Blanc
Évjárat: 2011
Alkohol: 14%

Szólj hozzá!

Címkék: fehér sauvignon blanc 2011 érett Figula Balatonfüred-Csopak friss élénk

A bejegyzés trackback címe:

https://vinologus.blog.hu/api/trackback/id/tr615244013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása